Asunnon energiatehokkuuden parantaminen ikkunaremontin avulla

Uusien ikkunoiden vaihto on nopea ja kustannustehokas keino parantaa asunnon energiatehokkuutta ja pienentää lämmityskuluja. Energiatehokkuuden paranemisen myötä myös asumisviihtyvyys lisääntyy.

Yhden ikkunan elinkaari on noin 30–40 vuotta. Vanhoissa taloissa ikkunat ovat lämmöneristykseltään huomattavasti heikompia, kuin tämänhetkiset energiatehokkuusmääräykset täyttävät uudet ikkunat. Lämpöluxin puu-alumiini-ikkunat ovat luotettavaa kotimaista puusepäntyötä. Ikkunat valmistetaan Keski-Pohjanmaan tehtaallamme mittatilaustyönä ja ne ovat lajissaan huippuluokkaa. Ikkunoiden laatu on kiitettävää täyttäen tiukat laatumääritykset. Ikkunat tehdään kestämään vaativia sääolosuhteita ja ne soveltuvat erityisen hyvin saneerauskohteisiin. Lämpölux-ikkunoiden avainlippu-merkityllä asennustyöllä on 20 vuoden takuu.

Vuonna 2010 hyväksyttiin EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivi EBPD Euroopan parlamentin toimesta. Se asettaa rakennuksille sekä energiatehokkuustodistuksille tiukennettuja vaatimuksia edesauttamaan EU:n energia- ja ilmastotavoitteiden saavuttamista. Tämän Directiven päivitystä on valmisteltu vuodesta 2020 lähtien ja päivityksen myötä siihen olisi tulossa lukuisia uusia ja tiukennettuja vaatimuksia niin uudisrakennusten kuin olemassa olevan rakennuskannan energiatehokkuuteen ja ilmastopäästöihin liittyen. Ehdotuksen mukaan nykyisin olemassa olevien asuinrakennusten olisi viimeistään vuoden 2030 alussa oltava energiatehokkuudeltaan vähintään F-luokkaa ja vuoden 2033 alussa vähintään E-luokkaa.

Ikkunaremontin avulla asunnon energiatehokkuus paranee lähemmäs mahdollisen voimaan tulevan direktiivin tavoitetta. Remontin myötä myös lämmityskulut pienenevät, vedon tunne vähenee eivätkä ulkoa kuuluvat äänet kantaudu enää samalla tavalla sisälle. Myös ikkunoiden käytettävyys ja ulkonäkö paranevat. Eikä haittaa ole varmasti siitäkään, että nostat samalla asuntosi jälleenmyyntiarvoa.

Uusimmat artikkelit

Lisää vastaavia artikkeleita:

Ohje- ja huoltovideot

Olemme tehneet Youtubeen huoltovideoita liittyen ikkunoiden ja ovien pienten vikojen huoltamiseen ja korjaamiseen. Ikkunoita ja ovia kannattaisi huoltaa aina aika ajoin, jotta niiden käyttöikä pitenee sekä käytettävyys paranee.

Omakotitalon ilmanvaihtoon kannattaa panostaa

Länsimaalaisena vietämme noin 90% ajasta sisätiloissa. Ei ole samantekevää, mistä hengitykseen päätyvä sisäilma tulee. Tyytyväiset asiakkaamme ovat kokeneet elämänlaatunsa parantuneen raikkaan asumisen kautta.
onnistunut ikkunaremontti on kokemuksen tulosta

Lämpölux tarjoaa asiakkailleen laadukkaita remonttikokemuksia

Omakotitaloon tehtävien remonttien korkea laatu ei ole itsestäänselvyys. Ikkuna- ja oviremontteja tarjoavan Lämpöluxin teknisellä johtajalla Joonas Sirolalla on kuitenkin yksinkertainen resepti siihen, miten laadukkaaseen lopputulokseen päästään remontti toisensa jälkeen: – Laatu on vaatimusten mukaisuutta, eli tehdään niin kuin on sovittu. Tämä siis tarkoittaa, että ensin on määriteltävä vaatimukset koko tilaus-toimitusketjuun.