Lämpölux-Arvonnan Onnekas Voittaja: 10 000€ arvoinen Remonttiarvonta Kruunaa Hirsitalon Uuden Loiston

Lämpöluxin jännittävä arvonta loi taikuutta Hämeenkyrön rauhalliseen maisemaan, kun Markus ja Sari arvottiin onnekkaiksi voittajiksi, ja heidän hirsitalonsa saa kukoistavan muodonmuutoksen 10 000 euron arvoisella remontilla.
Lämpöluxin jännittävä arvonta loi taikuutta Hämeenkyrön rauhalliseen maisemaan, kun Markus ja Sari arvottiin onnekkaiksi voittajiksi, ja heidän hirsitalonsa saa kukoistavan muodonmuutoksen 10 000 euron arvoisella remontilla.

Talon historia juontaa juurensa vuoteen 1930, ja se seisoo vahvana Hämeenkyrön rauhallisessa luonnonympäristössä. Hirsitalo on nähnyt vuosien varrella lukuisia muodonmuutoksia, kun Markus ja Sari ovatkin käyttäneet aikaa sekä vaivaa talon kunnostamiseen ja muokkaamiseen omannäköiseksi. 

Kun Lämpöluxin arvonta ilmoitti voitostaan, se avasi ovet suuremmille muutoksille. Voittosumma kohdistetaan talon ilmanvaihdon täydelliseen uudistamiseen sekä julkisivun ikkunoiden ja parvekkeen oven uusimiseen.

Yksi remontin keskeisistä kohdista on ilmanvaihdon parantaminen. Talossa on painovoimainen ilmanvaihto, jota päätettiin tehostaa nykyaikaisemmaksi ja tehokkaammaksi. Tämä ei pelkästään paranna talon energiatehokkuutta, vaan myös varmistaa paremman sisäilman laadun ja asumismukavuuden.

Sisäilman laatu ei ollut Markuselle ja Sarille vieras aihe, ja he tunsivat sen merkityksen. Voitto tuli juuri oikeaan aikaan, sillä heillä oli jo suunnitelmia sisäilman laadun parantamiseksi.

”Kylminä talvikuukausina olimme huomanneet, että paljon kylmää ilmaa tunkeutui sisään pistorasioiden kautta. Huoneen lämpötila vaihteli huomattavasti ylhäältä alas, ja meillä oli selkeästi ilmanvaihdon haasteita”, kertoo Markus ja Sari

Sisäilman laatu huomioon

Sisäilman laatu on usein aliarvioitu tekijä, kun tehdään suurempia remontteja talolle. Kun taloon tehdään paljon uudistuksia, varsinkin tiivistävää remonttia, niin talon vanha alkuperäinen toimintaperiaate muuttuu täysin vanhasta tyylistä. Korvausilmalle täytyy aina löytyä luonnollinen huollettu reitti, jotta vääränlainen korvausilman pääsy rakenteiden lävitse poistuu, eikä tule vahinkoja talon rakenteille, eristeille ja asukkaiden terveydelle. 

Lämpöluxin hajautettu ilmanvaihtoratkaisu tuo korvausilman esilämmitetysti ja energiatehokkaasti. Korvausilma tuodaan talon sisään laitteistolla, jossa se esilämmitetään ja tämän jälkeen puhalletaan huoneen yläosaan hyödyntäen katon rajassa olevaa lämmintä ilmaa. Tällä järjestelmällä poistetaan vedon tunteen riskit ja tastaan huoneen lämpötilaerot, mitä esimerkiksi ilmenee tyypillisissä seinäventtiileissä. Tyypillisen seinäventtiilin suurimpana haasteena on energiatehokkuus. Seinäventtiili tuo korvausilmaa taloon, mutta  useamman kuukauden vuodesta ratkaisu on energiatehoton. Kylmä ilma myös nostaa lämmityskustannuksia sekä tuo vedon tunnetta.

Energiankulutus kuriin moderneilla ratkaisuilla

Ikkunoiden osalta huomio kiinnittyi paitsi estetiikkaan myös energiatehokkuuteen. Vanhat jo kerran vaihdetut 90-luvun ikkunat ovat kaksilasiset, mitkä tullaan vaihtamaan moderneihin kolmilasisiin ikkunoihin. Tämä parantaa huomattavasti talon ääni- sekä lämpöeristystä, myös vähentää huomattavasti lämmityskustannuksia, samalla tuoden lisää valoa ja avaramman tunteen asuintiloihin.

 ”Vaikka ikkunat ovat 90-luvulla vaihdettu, näyttävät hienoilta ja hyväkuntoisilta, niissä on selvästi ongelmia vedon tunteen kanssa. Eivät ole ihan mitään creme brulee kuntoisia ikkunoita”, kertoo Markus ja Sari

Pariskunta päätti myös päivittää parvekkeensa oven, mikä on tuonut jonkin verran haasteita vuosien varrella. Vanha ovi on kaksilehtinen, lukitus hankala sekä auringon paiste on kuluttanut molempien lehtien ulkoista puupintaa. Uusi, tyylikäs ovi ei ainoastaan tuo lisää valoa sisätilaan, vaan parantaa eristävyyttä huomattavasti. Uusi parvekeovi myös poistaa haasteet auringon poltteelta, sillä ulkopuoli on alumiiniprofiililla varustettu.

Markus ja Sari ovat kiitollisia Lämpöluxille mahdollisuudesta päivittää kotinsa ja tehdä siitä entistäkin viihtyisämpi. Lämpöluxin arvonta ei ainoastaan muuttanut yhden perheen elämää vaan myös lisäsi talon arvoa ja teki siitä modernin kodin tämän päivän vaatimuksiin sopivaksi. Voittajapari kannustaakin muita osallistumaan vastaaviin arvontoihin, sillä pienikin mahdollisuus voi tuoda suuria muutoksia arkeen ja kotiin.

Uusimmat artikkelit

Lisää vastaavia artikkeleita:

Lämpökamera

Lämpökamera on avain piilossa olevien ongelmien paljastamiseen omakotitaloissa.

Omakotitaloissa asuessaan moni kohtaa aika ajoin yllättäviä haasteita, jotka voivat vaikuttaa sekä kodin mukavuuteen että taloudenpitoon. Lämpökamera on kuitenkin kuin salainen ase, joka auttaa paljastamaan piilossa olevat ongelmat ja mahdollistaa tarkat korjaukset. Tässä artikkelissa tutustumme lämpökameran käyttöön omakotitaloissa, erityisesti ikkuna- ja oviremonteissa sekä sisäilmaongelmien tunnistamisessa.

Huonon sisäilman vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin

Ilmanvaihdolla on suuri merkitys ihmisen hyvinvointiin. THL:n tutkimuksen mukaan vietämme sisätiloissa noin 90 % ajasta, joten sisäilman laatu vaikuttaa paljon oloomme ja terveyteemme. Huono sisäilma voi aiheuttaa ärsytys-, hengitystie- ja yleisoireita. Sisäilmaongelmat liittyvät usein puutteelliseen ilmanvaihtoon mutta onneksi sen parantaminen omakotitaloissa on mahdollista. Laadukas sisäilma tukee toimintakykyä ja hyvinvointia, se on tuoksutonta ja miellyttävää lämpötilaltaan sekä ilmankosteudeltaan.

EU:n energiatehokkuusdirektiivin vaikutus ikkunaremonttiin.

Uusien ikkunoiden vaihto on nopea ja kustannustehokas keino parantaa asunnon energiatehokkuutta ja pienentää lämmityskuluja. Energiatehokkuuden paranemisen myötä myös asumisviihtyvyys lisääntyy.