EU:n energiatehokkuusdirektiivin vaikutus ikkunaremonttiin.

Uusien ikkunoiden vaihto on nopea ja kustannustehokas keino parantaa asunnon energiatehokkuutta ja pienentää lämmityskuluja. Energiatehokkuuden paranemisen myötä myös asumisviihtyvyys lisääntyy.

Yhden ikkunan elinkaari on noin 30–40 vuotta. Vanhoissa taloissa ikkunat ovat lämmöneristykseltään huomattavasti heikompia, kuin tämänhetkiset energiatehokkuusdirektiivin täyttävät uudet ikkunat.

Vuonna 2010 hyväksyttiin EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivi EBPD Euroopan parlamentin toimesta. Se asettaa rakennuksille sekä energiatehokkuustodistuksille tiukennettuja vaatimuksia edesauttamaan EU:n energia- ja ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Tätä EU-määräyksen päivitystä on valmisteltu vuodesta 2020 lähtien. Sen myötä energiatehokkuusdirektiiviin olisi tulossa lukuisia uusia ja tiukennettuja vaatimuksia niin uudisrakennusten kuin olemassa olevan rakennuskannan energiatehokkuuteen ja ilmastopäästöihin liittyen. Ehdotuksen mukaan nykyisin olemassa olevien asuinrakennusten olisi viimeistään vuoden 2030 alussa oltava energiatehokkuudeltaan vähintään F-luokkaa ja vuoden 2033 alussa vähintään E-luokkaa.

Lämpöluxin puu-alumiini-ikkunat ovat luotettavaa kotimaista puusepäntyötä. Ne täyttävät vaaditut EU-määräykset. Ikkunat valmistetaan Keski-Pohjanmaan tehtaallamme mittatilaustyönä ja ne ovat lajissaan huippuluokkaa. Ikkunat tehdään kestämään Suomen vaativia sääolosuhteita. Lämpöluxin ikkunat soveltuvat erityisen hyvin saneerauskohteisiin. Ikkunoidemme avainlippu-merkityllä asennustyöllä on 20 vuoden takuu.

Ikkunaremontin avulla asunnon energiatehokkuus paranee lähemmäs mahdollisen voimaan tulevan energiatehokkuusdirektiivin tavoitetta. Remontin myötä myös lämmityskulut pienenevät, vedon tunne vähenee eivätkä ulkoa kuuluvat äänet kantaudu enää samalla tavalla sisälle. Myös ikkunoiden käytettävyys ja ulkonäkö paranevat. Eikä haittaa ole varmasti siitäkään, että nostat samalla asuntosi jälleenmyyntiarvoa.

Uusimmat artikkelit

Lisää vastaavia artikkeleita:

Lämpökamera

Lämpökamera on avain piilossa olevien ongelmien paljastamiseen omakotitaloissa.

Omakotitaloissa asuessaan moni kohtaa aika ajoin yllättäviä haasteita, jotka voivat vaikuttaa sekä kodin mukavuuteen että taloudenpitoon. Lämpökamera on kuitenkin kuin salainen ase, joka auttaa paljastamaan piilossa olevat ongelmat ja mahdollistaa tarkat korjaukset. Tässä artikkelissa tutustumme lämpökameran käyttöön omakotitaloissa, erityisesti ikkuna- ja oviremonteissa sekä sisäilmaongelmien tunnistamisessa.

Lämpölux-Arvonnan Onnekas Voittaja: 10 000€ arvoinen Remonttiarvonta Kruunaa Hirsitalon Uuden Loiston

Lämpöluxin jännittävä arvonta loi taikuutta Hämeenkyrön rauhalliseen maisemaan, kun Markus ja Sari arvottiin onnekkaiksi voittajiksi, ja heidän hirsitalonsa saa kukoistavan muodonmuutoksen 10 000 euron arvoisella remontilla.

Huonon sisäilman vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin

Ilmanvaihdolla on suuri merkitys ihmisen hyvinvointiin. THL:n tutkimuksen mukaan vietämme sisätiloissa noin 90 % ajasta, joten sisäilman laatu vaikuttaa paljon oloomme ja terveyteemme. Huono sisäilma voi aiheuttaa ärsytys-, hengitystie- ja yleisoireita. Sisäilmaongelmat liittyvät usein puutteelliseen ilmanvaihtoon mutta onneksi sen parantaminen omakotitaloissa on mahdollista. Laadukas sisäilma tukee toimintakykyä ja hyvinvointia, se on tuoksutonta ja miellyttävää lämpötilaltaan sekä ilmankosteudeltaan.